Η περαίωση και οι Κινέζοι

Περαίωση λοιπόν. Για τελευταία φορά όμως. Για να κλείσουν τα παλιά και να αρχίσουν τα καινούρια. Μια απορία έχω μόνο. Μας περνάνε για ηλίθιους ή μήπως είμαστε στ'αλήθεια ηλίθιοι?? (κλίνω προς το δεύτερο).
Τι έχει λοιπόν η περαίωση και δεν την θέλει κανείς και όλοι την θέλουν?
Γιατί δεν την θέλουν οι άνθρωποι της τρόικας αφού θα φέρει λεφτά για να πάρουν οι "δανειστές"?
Γιατί γίνεται συχνά πυκνά και σχεδόν πάντα "τελευταία φορά"?
Έχουν πράγματι σχέση οι Κινέζοι ή λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα?
ΈτοςκόμαΥπουργός Οικονομικών
1978ΝΔΘανάσης Κανελλόπουλος
1988ΠΑΣΟΚΔημήτρης Τσοβόλας
1991ΝΔΙωάννης Παλαιοκρασάς
1994ΠΑΣΟΚΑλέκος Παπαδόπουλος
2002ΠΑΣΟΚΑπόστολος Φωτιάδης
2004ΝΔΓιώργος Αλογοσκούφης
2008ΝΔΓιώργος Αλογοσκούφης
2010ΠΑΣΟΚΓιώργος Παπακωνσταντίνου
Η περαίωση είναι φοβερή επιβάρυνση για επαγγελματίες/εταιρίες που ΔΕΝ φοροδιαφεύγουν
Μια εταιρία είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν έχει κάθε χρόνο ένα 10% (παίζει ανάλογα με τον κλάδο) ΚΑΘΑΡΑ (μην μπερδεύεστε με τα μικτά) κέρδη. Πάνω σ'αυτά πληρώνει περίπου 20% φόρο. Ο ετήσιος φόρος δηλαδή είναι δηλαδή περίπου 2% στον τζίρο. Έρχεται λοιπόν το κράτος και ζητάει διπλάσιο φόρο από αυτόν που χρώσταγε η εταιρια (δηλαδή 40%). Και αυτό αυθαίρετα. Όποτε τους καπνίσει ζητάνε όσα θέλουν.
Την περαίωση την πληρώνουν ακόμα και οι επιχειρήσεις που έχουν ζημιά.
Σκεφτείτε να έχετε μια επιχείρηση που να μπήκε μέσα το 2010 (όπως πολλές άλλες). Ξαφνικα η εφορία σας ζητάει το 2% στον τζίρο που κάνατε. Δηλαδή 2% για μισθούς που πληρώσατε, νοίκια που δώσατε και γενικά όλα τα έξοδα που κάνατε. Ξαφνικά άλλο ένα 2%.
Η περαίωση είναι περαν της έκτακτης εισφοράς.
Οι κερδοφόρες επιχειρήσεις έχουν ήδη φεσωθεί ένα 10% επι των κερδών τους. Δηλαδή έφτασαν στο 44% φόρο.
Μας λένε εμμέσως ότι αν δεν φοροδιαφεύγουμε είμαστε μαλάκες και καταδικασμένοι στην χρεωκοπία.
Είναι προφανές ότι όσοι απλώς δεν δήλωσαν τα έσοδα τους τώρα τραγουδάνε εκεί που οι άλλοι κλαίνε.
Γιατί η τρόικα δεν θέλει την περαίωση.
Τα λεφτά της περαίωσης δεν φτάνουν ούτε για προσάναμα σε σχέση με το χρέος μας. Οι άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν σε μια σειρά αυτή την χώρα ώστε να μπορέσει να ξεχρεώσει και να μην το κλείσουμε το μαγαζί. Δυστυχώς όλοι εμείς και πρώτη η κυβέρνηση δεν το θέλει. Θέλουμε να μας δανείζουν με χαμηλό επιτόκιο για πάντα και να πληρώνουμε τα χρέη μας με νέα δανεικά με ακόμα μικρότερο επιτόκιο.
Τα χρήματα πάνε να καλύψουν τα λεφτά που φάγανε όλοι τους.
Το είπε ούτως ή άλλως ο πιό αγύμναστος αυτής της κυβέρνησης (όχι, η γυμναστική στο σαγόνι δεν μετράει). Αλλά υπάρχουν και ατράνταχτες αποδείξεις: Την τελευταία φορά που τσεκάρησα, η κα.Γκερέκου και ο σύζυγος της χρωστάγανε €5.501.901,55 (τουλάχιστον) στην εφορία. Η κα Γκερέκου δε, εξακολουθεί να είναι βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος. Αυτή λοιπόν ψηφίζει ότι εμείς πρέπει να πληρώνουμε τα δικά της χρέη!!
Είναι ψέμα (χοντρό) ότι η περαίωση θα είναι για τελευταία φορά.
Δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου θα υποχρεώσει όλους τους άλλους υπουργούς οικονομικών του μέλλοντος να μην κάνουν αυτό που έκανε ο ίδιος! Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και δεν ξέρω ποιο άλλο κόμμα θα εμφανιστεί. Πως θα το καταφέρει αυτό? Ή μήπως απλά μας θεωρεί τελείως ηλίθιους και θα πιστέψουμε ότι μας σερβίρει?
Κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να κάνει επενδύσεις
Θα κάνατε εσείς επένδυση σε μια χώρα που η εφορία θεωρεί ότι μπορεί να απλώνει το κουλάδι της όποτε θέλει και για ότι θέλει! Ή μήπως θα προτιμούσατε την Κύπρο ή την Βουλγαρία (αν θέλατε ντε και καλά να μείνετε στην περιοχή)? Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας δεν έρχεται να επενδύσει στην Ελλάδα και όσοι είναι εδώ φεύγουν.
Τότε γιατί οι Κινέζοι εμπιστεύονται την χώρα μας ώστε να αγοράζουν και ομόλογα?
Εδώ λοιπόν κολάνε οι Κινέζοι. Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι ομόλογα δεν αγοράσανε. Είπανε μια μαλακία, να έχει η Κυβέρνηση να λέει. Οι Κινέζοι είπανε (έπεα πτερόεντα) ότι, αν και όταν καταφέρετε να βγείτε στις αγορές και βρεθούν άνθρωποι να αγοράσουν ομόλογα σας σε κάποια τιμή, τότε και μόνο τότε θα αγοράσουμε και εμείς στην ίδια τιμή. Φούμαρα δηλαδή.
Ναι, αλλά οι Κινέζοι επενδύουν στην Ελλάδα και οι πρωθυπουργός ήρθε για περισσότερες επενδύσεις
Αν κοιτάξετε λίγο τον χάρτη θα δείτε ότι ο Πειραιάς είναι το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης που συναντάνε τα κινέζικα φορτηγά μόλις βγούνε από το Σουέζ. Άρα λοιπόν: Σουέζ => Πειραιάς => τραίνο => Γερμανία κλπ. Εδώ λοιπόν οι δυο επενδύσεις της Κίνας: 1)Πειραιάς, 2)Μεταφόρτωση σε τραίνα. Ας είναι καλά το οικοπεδάκι που έχουμε.
Οι Κινέζοι όμως έχουν ένα πρόβλημα (το ίδιο με εμάς): την κυβέρνηση μας. Ενώ είχανε συμφωνήσει ότι οι επενδύσεις που θα κάνουν δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ, η κυβέρνηση τους έβαλε στην ίδια κατηγορία με τους άλλους κάφρους (εμάς δηλαδή) και δεν τους επιστρέφει τον ΦΠΑ που πληρώνουν. Ο πρωθυπουργός της Κίνας ήρθε εδώ για να εξασφαλίσει ότι με τους ιθαγενείς μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει αλλά αν θέλει αυτές τις επενδύσεις, θα κρατήσει τα κουλάδια της μακριά από τους Κινέζους. Ούτε έκτακτες εισφορές, ούτε περαιώσεις ούτε τα σκυλιά για τάϊσμα. Αυτό ήθελε ο Κινέζος Πρωθυπουργός, και αυτό πήρε. Θα μου πείτε πιστεύουν στις υποσχέσεις του Γιωργάκη?? Όχι, αλλά η Κίνα δεν είναι το πρώτο μαγαζάκι της γωνίας. Αν θελήσει μπορεί να επιβάλλει τις συμφωνίες που κάναμε και ΕΜΕΙΣ παραβιάζουμε. Εδώ γονάτισε ολόκληρη Ιαπωνία, η χρεωκοπημένη Ελλάδα θα κουνηθεί? (που νάχαμε και δίκιο...)
Στο τέλος, τέλος η περαίωση είναι προαιρετική.
Η κυβέρνηση λέει: Δώσε μου 2% από τον τζίρο σου και κρατάω τα σκυλιά μου (εφοριακούς - εργαζόμενους προς ίδιον όφελος) δεμένα. Αν δεν μου τα δώσετε τότε θα τους αφήσω ελεύθερους και νίπτω τας χείρας μου. Εξηγήστε μου που είναι το προαιρετικό και που είναι ο εκβιασμός. Εκτός αν δεν έχετε ποτέ περάσει έλεγχο από τους ελεύθερους επαγγελματίες - εφοριακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου