Κάρτα του πολίτη

Συχνά πυκνά ακούμε τους πολιτικούς να ανακοινώνουν ανερυθρίαστα τις μεγαλύτερες μαλακίες. Από αυτές που αν τις έλεγε κάποιος στην παρέα θα έπεφτε φάπα σύννεφο.
Θυμάμαι εκείνον τον ανεπάγγελτο Λαλιώτη (λίγο οδοντιατρική - τελικά θα πάρει σύνταξη ΚΑΙ από το ταμείο των δημοσιογράφων, όπως όλοι οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί - οι περισσότεροι δηλαδή). Αυτός ο ανεκδιήγητος λοιπόν μας έλεγε ότι για να πάμε από Φάληρο Γλυφάδα θα έβαζε καραβάκια της γραμμής.
Τώρα εγώ είμαι νησιώτης (κανονικός - όχι απλά από καταγωγή) και γνωρίζω τι σημαίνει καραβάκια. Ο Λαλιώτης όντας απλός υπουργός δεν ήξερε τα κακά της μοίρας του. Και ανακοίνωνε μαλακίες να γελάει ο κόσμος.
Ήρθε τώρα η σειρά του Παπακωνσταντίνου (που προφανώς τα έχει παίξει προσπαθώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα) να αρχίσει να λέει τα απίστευτα: Όλοι οι πολίτες θα αποκτήσουν ηλεκτρονική κάρτα την οποία θα δίνουν για κάθε αγορά που κάνουν ώστε να ενημερώνεται η εφορία άμεσα για την συναλλαγή.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω:
Η κάρτα θα αντικαταστήσει την Ταυτότητα
Μέχρι εδώ καλά. Το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί δεκαετίες τώρα να βγάλει νέες ταυτότητες, αλλά τώρα το ανακοινώνουν χωρίς να έχουν κάνει τίποτα νέο...
Η κάρτα θα αναγράφει όνομα, αριθμό ταυτότητας,ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Αριθμό Δημοτολογίου και θα έχει φωτογραφία
Δηλαδή ό,τι χρειάζεται κάποιος που θα την βρει ή θα την κλέψει για να βγάλει μπλοκ επιταγών στο όνομα σου, να ανοίξει μια εταιρεία στο όνομα σου και να κόβει τιμολόγια, να πάρει δάνειο στο όνομα σου και γενικά να σου καταστρέψει την ζωή στο όνομα σου.
“Θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά είτε από το Υπουργείο Οικονομικών”
Δεν έχουν καταλήξει σε ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή. Όπως τα σκέφτονται τα λένε. Ευτυχώς που δεν είναι τίποτα γρήγοροι γιατί δεν θα τους προλαβαίναμε (δυστυχώς γρήγοροι δεν είναι, είναι όμως πολλοί!). Θα βγάζει το Υπουργείο Οικονομικών αντί του Υπ.Εσωτερικών ταυτότητες?? Θα βγάζει η HSBC και η Citybank ταυτότητες??
“Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων.”
Προφανώς κανένα κατάστημα δεν έχει τέτοιο τερματικό. Σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα θα πρέπει να αγοράσουν καινούργια μηχανήματα που θα κατασκευάσουν οι διάφορες εταιρείες ειδικά για την Ελλάδα. Προφανώς, ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν υπάρχει αυτή η πατέντα-μαλακία. Σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγει από την Ελλάδα προς Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα ξαφνικά ένα τεράστιο ποσό (χοντρικά μερικά euroδις) για να αγοράσουν όλες οι εταιρείες, μαγαζιά, περίπτερα, πάγκοι λαϊκής, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ την καινούργια μαλακία. Να δω, ρε, πως θα βάλετε INTERNET ή DIASPOS στις λαϊκές. Κυρίως δε, ποιος θα το εξηγήσει στους αγρότες (αλλά και στους υδραυλικούς).
“το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων”
Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταφέρει να φτιάξει το αντίστοιχο σύστημα για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (τιμολόγια) και θα το κάνει με τις αποδείξεις (λιανική). Δηλαδή δεν έχει καταφέρει αυτό που έχει μια δυσκολία 100 και αποτέλεσμα 100 και θα κάνει αυτό που έχει δυσκολία 10000 και αποτέλεσμα 1
“Η έκδοση και η λήψη αποδείξεων παραμένει υποχρεωτική”
Για να μην γελιόμαστε δηλαδή: Όλη η ιστορία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο ύπαρξης. Κάποιος είπε μια μαλακία (ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος) την πήρε ο υπουργός και την ανακοίνωσε. Δυστυχώς στον κάποιο που σκέφτεται αυτές τις μαλακίες έχουμε δώσει την θέση του πρωθυπουργού, αλλά καλά να πάθουμε.
“Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το DIASPOS θα υποστηρίζει και έξυπνες κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων (loyalty schemes και smart loyalty cards), με τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ.”
Εδώ είναι που βάζω τα κλάματα και παραιτούμαι! Δεν καταλαβαίνω ούτε καν σε ποια γλώσσα ψαρεύουν. Δεν ξέρω τι εννοεί! Πως θα παρακολουθούν οι υπηρεσίες του υπουργείου τον τζίρο με τις loyalty cards?? Τι θα κάνουν οι "υπηρεσίες"? Θα αφήνουν το τηλέφωνο με τον μπατζανάκη και θα λένε στον διπλανό: “Ρε μαλάκα δεν θα το πιστέψεις, ο Μαρινόπουλος σήμερα έκανε τζίρο €234.172”
“Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να διευκολύνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών”
Ποιών μετρητών? Δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών θα μας δίνει μετρητά ώστε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας? Ποιος τα σκέφτεται αυτά?
“Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο”
Όλα τα άλλα θα λειτουργήσουν στην εντέλεια. Μόνο οι τσίχλες και το γιουσουρούμ μας έμεινε και τελειώσαμε.
Ευτυχώς
Ευτυχώς που όλο αυτό το πράγμα είναι μια μαλακία και δεν πρόκειται να το δούμε. Φαντάζεστε να έχουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών κατάλογο του πότε αγόρασα καπότες, πότε αγόρασα ένα κόσμημα, από ποια περιοχή έκανα αγορές, πότε ήμουν στο κυριλέ εστιατόριο και πότε στην ψαροταβέρνα. Όλο κάποιος από το Υπ.Οικονομικών θα με ξέρει για να κάνει τις αναζητήσεις, αλλά και κανείς να μην με ξέρει, κάποιος εχθρός μου θα έχει φίλο στο Υπ.Οικονομικών.
Οι παπάδες
Έχουν τρελαθεί. Πιστεύουν ότι μέσα από την κάρτα θα έρθει ο εξαποδώ (δεν έχουν καθρέφτη και τον ψάχνουν στους άλλους). Αυτό είναι και ο μόνος λόγος που είμαι αισιόδοξος. Ο Γκούφη όπως είδαμε και στην προσπάθεια τη φορολόγησης της εκκλησίας κάνει πειθήνια ότι θέλουν οι παπάδες. Εδώ κατέληξε να συμφωνήσει να αφαιρούν τα έξοδα (όσα και ότι θέλουν αφού δεν κρατάνε βιβλία) ώστε να φορολογούνται στα ΚΕΡΔΗ !!!!!!!!
Τελικά θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει: Ποιο πρόβλημα θέλουν (μέσα στο δικό τους φουρτουνιασμένο μυαλό) να λύσουν με την νέα κάρτα??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου