Αγρότες και δικαιώματα

Μόνο εγώ βρίσκω ότι οι αγρότες έχουν 1000% άδικο.
Όλα τα κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σχολιαστές κλπ βρίσκουν ότι έχουν δίκιο και μόνο σε εμένα φαίνονται όλα παράλογα.

Οι άνθρωποι λένε ότι το εισόδημα τους είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα ήθελαν και ζητάνε να φορολογηθώ εγώ επιπλέον και να τους τα δώσουν αυτούς.

Το πρόβλημα βέβαια είναι:
Δεν με νοιάζει πόσο μικρό είναι το εισόδημα τους.
Ούτε αυτοί ενδιαφέρονται πόσο μικρό είναι το δικό μου εισόδημα και βέβαια δεν θα έδιναν μιά ρόδα από το τρακτέρ τους για την αφεντομουτσουνάρα μου.
Ούτως ή άλλως αγροτικά προϊόντα παίρνουμε σε πολύ καλύτερες τιμές από άλλες χώρες, άρα δεν βλέπω γιατί χρειάζεται να έχουμε αγρότες.
Δεν νομίζω ότι το πρότυπο ανάπτυξης της χώρας είναι να γίνουμε όλοι αγρότες! Ποιό πολύ θα με ενδιέφερε να δω μια οικονομία που να βασίζεται σε νέες τεχνολογίες και στην γνώση παρά στην γεωργία (αν θυμάμαι καλά εκεί βασιζόταν η οικονομία πριν κάτι χιλιάδες χρόνια).

Αρα λοιπόν δεν τους φτάνουν αυτά που βγάζουν και θέλουν να πάρουν από μένα και να τα δώσουν σε αυτούς!
Πως το ζητάνε όμως είναι όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά.
Μαζεύονται καμιά δεκαπενταριά χοντροί λίγο πριν αρχίσουν τα κανάλια τις ειδήσεις και διώχνουν τους αλβανούς που τους είχαν όλη μέρα να φυλάνε τα τρακτέρ. Το ότι είναι χοντροί ενδιαφέρει: Μας λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στα χωράφια (από τους καφενέδες) μόνο για να πληρώσουν τα ισχνά μεροκάματα στους μετανάστες εργάτες. Η σχέση τους με την αγροτιά είναι συγγενική (ο παππούς κλπ). Οι πραγματικοί αγρότες είναι οι μετανάστες.
Τα τρακτέρ όπως προείπαμε τα φυλάνε οι αλβανοί (και οι άλλες φυλές). Αλλά τα φυλάνε και οι αστυνομικοί. Γιατί αν δεν ήταν η αστυνομία εκεί να τους προστατεύει, πόσο νομίζετε θα αντέχανε στους χιλιάδες μαλάκες που έχουν όμηρους μέσα στους δρόμους;
Έχετε βέβαια προσέξει ότι δεν υπάρχουν γυναίκες στα μπλόκα. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι οι γυναίκες δεν ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι οι γυναίκες δεν ασχολούνται με απεργίες και άλλου είδους δυναμικές διεκδικήσεις.
Τότε γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες στα μπλόκα; Για τον ίδιο λόγο που οι μουσουλμάνοι κρατάνε τις γυναίκες στο σπίτι. Γιατί δυστυχώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι ότι ποιό οπισθοδρομικό έχει να δείξει η ελληνική κοινωνία.

Μήπως έχουν δίκιο ότι ο πρωθυπουργός τους υποσχέθηκε ένα δις και δεν τους το δίνει?
Δηλαδή τους υποσχέθηκε ότι θα πάρει ένα δις από μας και θα τους τα δώσει! Ή ακόμα χειρότερα θα χρεώσει 1 δις τα παιδιά μας και θα τους τα δώσει.
Μπράβο λοιπόν στον πρωθυπουργό που αθέτησε την υπόσχεση του. Θα ήταν ντροπή να την τηρούσε.

Και τι να κάνουν λοιπόν αυτοί οι καλοθρεμμένοι μεν, αλλά πεινασμένοι δεν, οπισθοδρομικοί αγρότες;
Να πεινάσουν; Να δεχθούν μικρότερο εισόδημα από αυτό που θέλουν; Ή, το όνειδος του όνειδους, να αναγκαστούν να δουλέψουν (μη μου πει κανείς ότι αυτοί οι χοντροί δουλεύουν, γιατί μόλις κάνουν δέκα μέτρα χρειάζεται να καθίσουν στην καφετέρια για καφέ).

Να κάνουν ότι κάνω και εγώ. Αν δεν έχω δουλειά, ψάχνω για δουλειά. Αν πεινάω, δουλεύω.
Και αν δεν βρω δουλειά πεινάω.
Και δεν με λυπάται κανείς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου