Ο ΟΤΕ, ο Βγενόπουλος & άλλα παραμύθια

Τι ακούμε στην τηλεόραση!! (Εκτός από σάτιρα του Λαζό σε βάρος του Καραμανλή - όλα τ' άλλα!!) Τον τελευταίο καιρό διασκεδάζω με τα παραμύθια του ΟΤΕ (ελπίζω να τα βγάλουν σε DVD). Τί ακούμε λοιπόν:
  • Το ΠΑΣΟΚ πουλάει τον ΟΤΕ, αλλά ο Βγενόπουλος κακώς αγοράζει τις μετοχές από την ελεύθερη αγορά.
  • Ο ιδιοκτήτης (μερικώς) του ΟΤΕ θέλει να έχει μιά θέση στο ΔΣ, αλλά εμείς μόνο τα λεφτά του θέλουμε, όχι και τον ίδιο.
  • Οι νόμοι είναι για τους άλλους. Αν ο κάθε Βγενόπουλος θέλει κάτι νόμιμο (θέση στο ΔΣ) τώρα απλά και ωραία αλλάζουμε τον νόμο και το κάνουμε παράνομο.
  • Οταν μετά από αυτό πουλάει τις μετοχές στην ελεύθερη αγορά, τον λέμε κλέφτη γιατί έβγαλε κέρδος.
  • Οταν διαμαρτύρεται γιατί τον λέμε κλέφτη, του την βγαίνουμε και του λέμε αν είναι μάγκας να κάνει αγωγή και εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από την βουλευτική ασυλία.
  • Οταν μας κάνει την αγωγή, που του ζητήσαμε να μας κάνει, φωνάζουμε ότι οι πολιτικοί έχουν δικαίωμα να λένε ότι θέλουν. Το οποίο περεπιπτόντος αληθεύει. Οι πολιτικοί λένε συνεχώς ότι μαλακία τους κατέβει και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Και δεν λένε μόνο. Και κάνουν ότι αδίκημα τους προκύψει και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Γιατί έχουν την βολευτική ασυλία. Αλλά μην τολμήσει κανείς να βγάλει τα δικά τους άπλυτα στην φόρα. Τότε προστατευμένοι πίσω από την ασυλία τους θα σαπίσουν τον όποιο δυστυχή με αγωγές και μηνύσεις. Αλλά ποτέ, μα ποτέ ο δυστυχής δεν μπορεί να ανταποδώσει. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ. Δεν ξέρω τι σκελετούς έχεις στην ντουλάπα σου, αλλά μου έφτιαξες την μέρα με την αγωγή σου (τις μέρες - 2 αγωγές). Οχι ότι θα γίνει τίποτα αλλά για το γαμώτο.
  • Μετά παίρνουμε τον αγοραστή των μετοχών του Βγενόπουλου και τον αγαπάμε. Δεν πά' νάναι ανταγωνιστής του ΟΤΕ, δεν πα' νάναι μειοψηφία (όπως ήταν βέβαια και ο Βγενόπουλος), εμείς τον αγαπάμε. Δεν του δίνουμε μόνο μιά θέση στο ΔΣ. ΟΧΙ. Κατεβάζουμε τα σώβρακα και του δίνουμε αυτό το στρογγυλό που έχουμε καλά φυλαγμένο πίσω.
  • Ερχόμαστε λοιπόν και λέμε στον ανταγωνιστή του ΟΤΕ: Από εδώ και πέρα θα σε λέω "ξάδελφο" (δηλ: Στρατηγικό επενδυτή). Για θυμήστε μου, ποιός την σκέφτηκε πρώτος αυτή την μαλακία? Ναι βέβαια, ο ακατανόμαστος!! Τι σημαίνει λοιπόν "ξάδελφος"? (δηλ:στρατηγικός επενδυτής)? Με πολύ απλά λόγια: Θα υπάρχει μια άλλη εταιρεία που θα διορίζει δικό της άνθρωπο, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο στον ΟΤΕ. Ο άνθρωπος αυτός ΔΕΝ θα είναι το κέντρο του νευρικού συστήματος του ΟΤΕ, δεν θα έχει σαν αποκλειστικό στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ΟΤΕ και να τον κάνει μεγάλη εταιρεία. ΔΕΝ θα κριθεί από το πόσο καλά θα πάει ο ΟΤΕ. Θα κριθεί από το πόσα θα ξεζουμίσει ο "ξάδελφος" από τον ΟΤΕ.

Αν είστε από αυτούς που χαίρονται όταν η σύζυγος, σας φέρνει καινούργια "ξαδέλφια" στο σπίτι, μπορείτε να χαρείτε και με τον "στρατηγικό επενδυτή".

Οι υπόλοιποι ας ψαχτούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου