Εξοδος από την κρίση

Βλέπω με θλίψη ότι η κυβέρνηση (αλλά και η αντιπολίτευση) δυσκολεύονται να βρούνε λύσεις για μείωση του ελλείμματος.
Λέω λοιπόν να βοηθήσω με μερικές ιδέες που δεν πέρασαν από το μυαλό τους (αυτό το ρημάδι που έχουν), αλλά που σίγουρα θα υιοθετήσουν μόλις τις διαβάσουν:

  1. Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200. Το λέει και το σύνταγμα και μπορεί να γίνει από τις επόμενες εκλογές. Θα γλιτώσουμε από το 33% του προϋπολογισμού της Βουλής. Θα ανεβεί ο μέσος όρος των βουλευτών (Όλοι γνωρίζουμε ότι εκλέγονται οι εκλεκτοί=> Αυτοί που μένουν έξω θα είναι τα σαπάκια).
  2. Να καταργηθούν οι Περιφέρειες & οι περιφερειάρχες. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι χρειάζονται. Θα ανέλυα το γιατί πρέπει να καταργηθούν αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα λόγο να υπάρχουν.
  3. Να μειωθεί η αυτοδιοίκηση κατά ένα βαθμό. Οι Νομάρχες και οι νομαρχίες είναι απλά για να έχουμε πιο πολλές θέσεις για κομματικά στελέχη. Δεν έχουν κάνει καλύτερη δουλειά από την απλή δημόσια νομαρχία (σκατά η μία, απόσκατα η άλλη). Ας κρατήσουμε την φτηνότερη.
  4. Να καταργηθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον προϋπολογισμό. Τα έσοδα τους να είναι ελεγχόμενα, διαφανή και μόνο από τα μέλη τους.
  5. Να καταργηθούν όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Δεν κάνουν τίποτα καλύτερο από το κλασικό δημόσιο αλλά μας κοστίζουν πολύ περισσότερο. Ούτως ή άλλως πρέπει να καταργηθούν γιατί είναι καρκινώματα για την Δημοκρατία.
  6. Να καταργηθεί η μεγάλη απάτη-τρύπα που είναι οι διάφορες Δωρεές. Οι δωρεές να μην είναι αφορολόγητες.
  7. Να καταργηθούν οι διάφοροι Οργανισμοί. Όλα εκείνα τα παραμάγαζα που φτιάχνουν τα κόμματα για να βολεύουν τους αποτυχημένους βουλευτές.
  8. Να καταργηθεί το αφορολόγητο των Βουλευτών, Ποδοσφαιριστών κλπ. Ναι βέβαια γνωρίζετε ότι αυτοί δεν φορολογούνται όπως εμείς!! Δίνουν ένα (μικρό fix ποσοστό των εσόδων τους). Δεν ανεβαίνει κλιμακωτά όπως των υπηκόων τους.
  9. Να καταργηθεί το αφορολόγητο την Εκκλησίας, Ναών, Μοναστηριών. Να έχουν & ΕΤΑΚ & φόρο εισοδήματος και όλα τα καλά. Γιατί εμείς είμαστε φοροφυγάδες όταν δεν πληρώνουμε και αυτοί το δικαιούνται.
  10. Να πληρώνονται οι παπάδες των διαφόρων θρησκειών από τους πιστούς. Εγώ είμαι άθεος. Γιατί να πληρώνω τον δικό σας τον τράγο ιερέα??? Όποιος Έλλην θέλει, το δηλώνει στην Φορολογική του Δήλωση ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος να του κρατάνε τον μισθό του παπά της ενορίας του. Οι μουσουλμάνοι τον μουφτή και οι άθεοι να την βγάζουν καθαρή. 
Να μετρηθούμε τότε να δούμε πόσοι πραγματικά είμαστε!!
p.s. Έχω και άλλες (τέτοιες) ιδέες, αλλά μη βιαζόμαστε. Θα τους αφήσω λίγο χρόνο να τα υλοποιήσουν αυτά και θα συνεχίσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου