Lexicon

Εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε ξαναορίσει τις έννοιες. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως καταλαβαίνουν κάποιες έννοιες οι άνθρωποι και πως οι Έλληνες.
ΟροςΠως το καταλαβαίνουν οι άνθρωποιΠως μας βολεύει στην Ελλάδα
Ακαδημαϊκό άσυλοΗ δυνατότητα που έχουν οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι να διδάσκουν αυτό που γνωρίζουν χωρίς παρεμβάσεις από καμιά εξουσία, κρατική, πολιτική, κομματική, συνδικαλιστική, εγκληματική.Ένας χώρος που δεν ισχύουν οι νόμοι της χώρας. Είναι κάτι σαν τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί. Αν καταφέρεις και βρεθείς εκεί μέσα, τότε γλύτωσες ό,τι και αν έχεις κάνει.
Ποιός γίνεται καθηγητής πανεπιστημίουΟ/Η πρώην καλύτερος φοιτητής που τρώει τα νιάτα του στα βιβλία και στα εργαστήρια, δεν ενδιαφέρεται για το χρήμα αλλά για την γνώση, και ασχολείται με την μελέτη, έρευνα, διδασκαλία.Ο/Η πρώην καλύτερος συνδικαλιστής που τρώει τα νιάτα του στις συνελεύσεις, στα ταβερνεία, στην πρέφα και στις κομματικές συγκεντρώσεις (στην καθομιλουμένη: κομματόσκυλο). Μπορεί να μην γνωρίζει που πάνε τα τέσσερα στον επιστημονικό του τομέα αλλά φροντίζει να μην βρεθεί στο πανεπιστήμιο και κανένας που το γνωρίζει. Είναι expert στις συνδιαλλαγές και στις κομματικές δολοπλοκίες. Φροντίζει να εκλέγονται άλλοι καθηγητές από το σινάφι του.
ΣυνδικαλιστήςΕργαζόμενος, ικανός, δραστήριος, βάζει το συμφέρον του συνόλου πάνω από το δικό του και εκπροσωπεί τους συναδέλφους του συχνά με προσωπικές θυσίες.Υπερμισθοδοτούμενος, υποαπασχολούμενος, χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες στον τομέα εργασίας του (κακός φοιτητής, χαραμοφάης υπάλληλος). Βρήκε τον τρόπο να αμείβεται καλύτερα, να δουλεύει λιγότερο, να μην μπορεί κανείς να τον απολύσει (ούτε να το σκεφτεί) να τακτοποιήσει όλους τους συγγενείς του μέχρι 10 βαθμού. Θύματα στην διαδικασία αυτή είναι βέβαια οι εργαζόμενοι.
ΑπεργίαΎστατο μέσο διεκδίκησης στον εργασιακό χώρο. Οι εργαζόμενοι διακόπτουν την παροχή εργασίας στον εργοδότη. Ο εργοδότης χάνει χρήματα (και πελάτες κλπ) γιατί οι εργαζόμενοι είναι αποδοτικοί και ικανοί και δεν θέλει να χάνουν ούτε μιά ώρα εργασίας. Οι εργαζόμενοι χάνουν χρήματα (και άλλα) και θα ήθελαν να γυρίσουν στην εργασία τους αν οι όροι είναι σωστοί και τίμιοι.Οι δημόσιοι υπάλληλοι (ευρύτερος δημόσιος τομέας) δεν πίνουν τσίπουρα στο γραφείο αλλά στην ταβέρνα. Κανείς δεν ασχολείται με την μη παροχή εργασίας γιατί ούτως ή άλλως δεν δούλευαν και πριν. Αναγκάζονται να πιάνουν ομήρους όποιον τύχει να περνάει έξω από το μαγαζάκι τους κλείνοντας τους δρόμους. Αν αυτός διαμαρτυρηθεί είναι φασίστας.
(Πότε έγινε η τελευταία απεργία που ακούσατε στον Ιδιωτικό τομέα - από πραγματικά εργαζόμενους??. Στην κοινωνία της γνώσης οι εργαζόμενοι δεν απεργούν. Αφήνουν σύξυλο τον όποιο ανίκανο επιχειρηματία και πάνε για καλύτερα.)
ΑγρότεςΟι εργάτες της γης.Οι επιχειρηματίες-Δημόσιοι Υπάλληλοι της ΛαρισοΚαρδίτσας. Έχουν ιδιοκτησία τεράστιες εκτάσεις, πανάκριβα μηχανήματα παραγωγής, δεκάδες-εκατοντάδες κακοπληρωμένους εργάτες. Θέλουν από εμένα (τον φορολογούμενο) να τους εγγυηθώ ότι θα μπορούν να βγάζουν ένα μεγάλο εισόδημα (κατά την κρίση τους) χωρίς κανένα επιχειρηματικό κίνδυνο. Αν δεν το κάνω πιάνουν όμηρο όποιον τύχει να περάσει κοντά στα χωράφια τους. Η αστυνομία παίρνει το μέρος τους αν ο άτυχος αντιδράσει. Αυτό δε, λέγεται: "Αγροτική κινητοποίηση".
Δικαιώματα νέωνΔικαίωμα στην μόρφωση για αυτούς που ενδιαφέρονται και προσπαθούν. Αξιοκρατία στην εύρεση εργασίας. Ίσες ευκαιρίες και τίμιοι κανόνες στην οικονομία.Δικαίωμα στο πτυχίο ανεξαρτήτως ικανοτήτων και προσπάθειας. Δικαίωμα στον τακτικό μισθό ανεξαρτήτως (...). Δικαίωμα στο αυτοκίνητο. Δικαίωμα στο καθημερινό ξενύχτι. Όλοι οι άλλοι μας χρωστάνε και όλοι εμείς δικαιούμαστε.
ΦορολογίαΌλοι δίνουμε σε ένα κοινό κορβανά σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Ορίζουμε ένα διαχειριστή ώστε να φροντίσει αυτά τα χρήματα να ξαναγυρίσουν στην οικονομία με τον καλύτερο τρόπο: Επενδύσεις σε δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία κλπ Παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της χώραςΠολιτικοί, Συνδικαλιστές, Παπαδομάνι: Οι αμοιβή των κόπων τους. Τώρα που κατάφεραν και έκατσαν στην εξουσία μπορούν να φάνε και να πιούνε (και ότι αρπάξει ο κόλος τους-δεν είναι σχήμα λόγου!). Τα λεφτά θα πάνε στις τσέπες τους, σε διαφημίσεις ώστε να πληρώνουν τα θύματα, και σε μηχανισμό είσπραξης. Αυτά που θα έπρεπε να πληρωθούν από την φορολογία τα χρεώνουν δεύτερη φορά στα θύματα: Ιδιωτικά σχολεία, Φροντιστήρια, Διόδια στους δρόμους, Ιδιωτικά νοσοκομεία, Φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία, κλπ Φορολογούμενοι: Κλοπή που την γνωρίζουν μεν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Προσπαθούν να φορογλυτώσουν ότι μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου