Η άχρηστη Βουλή

Για μια φορά συμφωνώ απόλυτα με τον Πρωθυπουργό (βλέπετε? δεν τον λέω Κωστάκη).
Αυτή η Βουλή ήθελε κλείσιμο.
Είναι παντελώς άχρηστη.
Η "δημοκρατία" μας έχει συνοψιστεί στο ότι ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια (ή τρία, ή δύο, ή κάθε λίγο).
Οποιος κερδίσει τις εκλογές παίρνει την κουτάλα. Ο μεγάλος του φόβος είναι ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές (και την κουτάλα). Η μεγάλη ελπίδα είναι ότι θα κερδίσει τις μεθεπόμενες εκλογές (και την κουτάλα).
Που βρίσκεται η βουλή σε όλα αυτά?? Απάντηση για τους έλληνες του εξωτερικού: Πουθενά.
Η Βουλή είναι ανύπαρκτη.
Είναι ένα σύνολο άχρηστων ανθρώπων (δεν έχουν -κατά κανόνα- πετύχει τίποτα στην ζωή τους) που παίρνουν ένα εξωφρενικά υψηλό μισθμό (και παραμίσθια, και επιτροπές και συνεδριάσεις -πληρώνονται έξτρα αν παριστάνουν ότι δουλεύουν- και έξοδα και δαπάνες και αυξήσεις και αυτοκίνητα και τηλέφωνα και συντάξεις και μισθό για την/τον σύζυγο και το παιδί και τον μπατζανάκη και διορισμούς σε όλη την ευρύτερη οικογένεια και όχι μόνο και ότι άλλο σκεφτούνε μόνοι τους το ψηφίζουν μόνοι τους το παίρνουν και εμείς το πληρώνουμε).
 Το καλύτερο δε είναι ότι όλα αυτά είναι αφορολόγητα (κάτι σαν τους ποδοσφαιριστές). Τον φόρο τον πληρώνουμε εμείς. Αυτοί τα παίρνουν καθαρά.
Και βέβαια μόνοι τους αποφασίζουν ότι οι νόμοι που ψηφίζονται αφορούν εμάς και όχι αυτούς τους ίδιους. Και το λένε αυτό το αίσχος: "Βουλευτική Ασυλία".
Και όλα αυτά γιατί?? Για να ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα ότι διατάζει ο αρχηγός που τους χάρισε το κουτάλι (γιατί όπως είπαμε την κουτάλα την κρατάει ο ίδιος).
Ευτυχώς λοιπόν που ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έκλεισε την Βουλή ώστε τουλάχιστον να γλυτώσουμε τα έξοδα από τις επιτροπές και τις συνεδριάσεις (που πληρώνονται χωρίς να πηγαίνουν).

Σοβαρά τώρα!!
Είναι άχρηστη μια βουλή?
 Οχι βέβαια! Αρκούν κάποιες "μικρές" μεταβολές.

  1. Να υπάρχει ασυμβίβαστο Νομοθετικής & Εκτελεστικής εξουσίας.

    • Βουλευτής να μην μπορεί να γίνει υπουργός/ υφυπουργός αν δεν έχουν περάσει 2 μήνες από την παραίτηση του.
    • Υπουργός/υφυπουργός να μην μπορεί να κατεβεί υποψήφιος βουλευτής αν δεν έχουν περάσει 4 χρόνια από την λήξη της υπουργικής θητείας.
  2. Να μην υπάρχει Βουλευτική Ασυλία. Είναι ντροπή να αποφασίζουν ότι άλλοι οι νόμοι για μας τους παρακατιανούς και άλλοι για αυτούς.
  3. Να μην αποφασίζουν μόνοι τους για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Βουλής να είναι συνδεδεμένος με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη (π.χ. 10.000 φορές ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη)
  4. Το τελευταίο αλλά σημαντικότερο αφορά εμάς: Να μην ψηφίζουμε παιδιά πρώην πολιτικών. Να μην ψηφίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν αποδείξει στην "πραγματική" κοινωνία ότι αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου