Τις πταίει ?

Για να μην έχουμε απορίες:
Πολιτικοί:
Πρωθυπουργοί (Καραμάν Αλής & Γκούφη), Υπουργοί (μυριάδες), Βολευτές, Δημαρχέοι, Νομαρχέοι, όλοι οι διορισμένοι σε θέσεις, πόστα και αξιώματα.
Τους ψηφίζουμε για αρχηγούς, για καλύτερους, να μας πάνε μπροστά και το μόνο που βλέπουν είναι να τα αρπάξουνε. Όποιος έγινε βολευτής έσωσε το σόι του για 5 γενιές (εξ ου και ο όρος: βολευτής). Για να μην προκαλεί τους ηλίθιους δηλώνει ένα μικρό μισθό (πολύ μεγάλο γι' αυτό που προσφέρει) και τα παίρνει από διάφορες πηγές. Μόνο τα νόμιμα από την Βουλή είναι περίπου €100.000 τον μήνα. Όλο κλαίγονται ότι δεν βγαίνουν.
Εκκλησία:
Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Επίσκοποι, Δεσπότες, Παπάδες, Ηγούμενοι, Μοναχοί, και όλοι όσοι τρώνε από τα εκκλησιαστικά.
Μισθοδοτούνται από το δημόσιο (δημόσιοι υπάλληλοι). Πληρώνονται έξτρα για κάθε φορά που θα κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Βαφτίσια, γάμους, ευχέλαια κλπ. Τα παίρνουν κυρίως από τους φτωχούς, γέρους, γριές. Μαζί με την άλλη μαφία (τους δικαστικούς) κλέβουν τις περιουσίες όπου μπορούν με διάφορα χρυσόβουλα.
Η μεγαλύτερη κομπίνα όμως είναι οι δωρεές. Πηγαίνει ένας με μεγάλο εισόδημα σε ένα παπά, του δίνει €1.000 και ο παπάς του δίνει ένα χαρτί ότι πήρε €100.000. Ο λεφτάς γλυτώνει €45.000 φόρο και ο παπάς βάζει στην τσέπη του το χιλιάρικο. Όλοι ξέρουνε την τρύπα αλλά κανείς δεν την κλείνει.
Δικαστικοί:
Δικαστές, Πρωτοδίκες, Εισαγγελείς, Ειρηνοδίκες.
Κάνει ένας δικαστής προσφυγή και ζητάει δεκαπλάσιο εφάπαξ από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Ένας συνάδελφος του, βρίσκει το αίτημα τελείως λογικό. Οι δικαστές παίρνουν δεκαπλάσιο εφάπαξ. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν τα αρχίδια μου (εδώ που τα λέμε, ούτε αυτά).
Στήνει ένας παπάς (π.χ. Γιοσάκης) μια μηχανή με δικηγόρους, δικαστές ώστε να παίρνουν ότι απόφαση θέλει αυτός που πληρώνει περισσότερα. Η μηχανή δουλεύει επί χρόνια χωρίς προβλήματα (προφανώς δεν είναι η μόνη). Το βγάζει ένας δημοσιογράφος (κακό παιδί). Το κουκουλώνουν για να μην θίξουν το όνομα της δικαιοσύνης και για να μπορούν οι ίδιοι να στήνουν τις μηχανές χωρίς προβλήματα.
Δεν μας φταίνε:
  1. Φοροφυγάδες: Όσους φόρους και να πληρώσουμε τα παραπάνω παιδάκια δεν θα μείνουν ευχαριστημένα. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη. Οπότε όποιος τα καταφέρνει να γλυτώνει φόρους καλά κάνει.
  2. Κερδοσκόποι: Αυτή είναι η δουλειά τους αυτό κάνουν. Τους κατηγορούν τώρα αυτοί που δεν κάνουν την δουλειά τους.
  3. Επιχειρηματίες: Έχετε κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό σας? Γιατί δεν έμειναν και πολλοί στην χώρα αυτή. Εκτός αν σκέπτεστε τους κκ Εφραίμ & Αρσένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου