Χρεωκοπία

Για όσους δεν το καταλάβαμε ακόμα το μυστικό:

Έχετε πάει ποτέ να παρακαλέσετε να σας δανείσουν 48, να σας κάνουν τους δύσκολους, να το σκέφτονται, να μην θέλουν και τελικά να έρθουν και σας πουν:

Εντάξει, πάρε 120!

Όχι? Ούτε και μένα. Ο γενικός κανόνας είναι όταν ζητάω 48 παίρνω 24 (τρία παίρνω, αλλά λέμε τώρα...)

Τί παίχθηκε λοιπόν? Γιατί ήρθαν ΔΝΤ, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ. και ξαφνικά μας δίνουν λεφτά που δεν έχουμε καν ζητήσει ???

Το πιο ωραίο δε είναι ότι μετά τα 120 δις (δεν έχω την δυνατότητα ούτε να καταλάβω πόσο μεγάλο είναι το ποσόν) τα spread είναι στα 935 και η πιθανότητα χρεωκοπίας είναι στο 53% (αυτή την στιγμή που σας γράφω).

???

Απάντηση:

Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Όλοι το θεωρούν δεδομένο. Κοιτάνε δε για την επόμενη μέρα.

Ο Γκούφη προσπαθεί να διεκπεραιώσει ότι προλάβει από τις δεσμεύσεις προς Αμερικάνους:
Τζαμί στην Αθήνα, Σκοπιανό, Κυπριακό, Τουρκία, Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Η Ντόρα εξηγεί στους Αμερικάνους ότι οι εντολές τους είναι πάνω από όλα και ότι αυτή είναι ο επόμενος άνθρωπος τους, αφού καεί ο Γκούφη.
Πάμε τώρα στους σοβαρούς ανθρώπους:
Οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι χρεωκοπία της Ελλάδας σημαίνει χρεωκοπία των μεγάλων Γερμανικών Τραπεζών που έχουν τα Ελληνικά ομόλογα (junk). Το ίδιο Γάλλοι, Ολλανδοί, Βέλγοι κλπ.
Αν χρεωκοπήσουν οι Τράπεζες τους θα παρασύρουν όλη την οικονομία τους (και προφανώς το €).
Το μυστικό: Τα ευρωπαϊκά κράτη αναλαμβάνουν όλα τα τοξικά ομόλογα (ελληνικά) ώστε να προφυλάξουν τις τράπεζες τους. Κάθε ομόλογο που λήγει, το πληρώνει και το αναλαμβάνει το κράτος ώστε η Τράπεζα δεν έχει πια τίποτα να κάνει. Η Ελλάδα χρωστάει στο αντίστοιχο κράτος.

Λόγω του ότι χρωστάμε και σε Αμερικάνικες τράπεζες η Ευρώπη δεν ήθελε (προφανώς) να αναλάβει και τα δικά τους ομόλογα. Για το λόγο αυτό μπήκε στο παιχνίδι το ΔΝΤ (και όχι για την τεχνογνωσία του: πάρτε από τους συνταξιούχους των €500 και όχι από τους βουλευτές των €100,000 το μήνα).

Συμπέρασμα:
Για 2-3 χρόνια ένα μεγάλο μέρος των χρεών μας μεταφέρεται στα αντίστοιχα κράτη.
Η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ και υποτιμά το νόμισμα της (οβολός, όπως έχουμε πει!).
Η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει μόνη της το χρέος, τη στιγμή που αυτό έχει μεγαλώσει και η οικονομία έχει μικρύνει. Οι συνταξιούχοι των €500 δεν ευκαιρούν να συμβάλλουν στην αποπληρωμή του χρέους και η Ελλάδα δηλώνει στην Γερμανία (και στην Γαλλία ...) ότι δεν θα της δώσει τα χρεωστούμενα.
Η Γερμανία δηλώνει ότι και αυτή δεν θα της δώσει αυτά που έχουμε λαμβάνειν λόγω ευρωπαϊκής ένωσης (ΕΣΠΑ κλπ).

Όπως έχουμε αναλύσει, αυτοί που μας φέρανε εδώ είναι:
  1. Πολιτικοί
  2. Εκκλησία
  3. Δικαστικοί
Μην ακούτε σάπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου