Οι παπάδες οι δωρεές και η μεγάλη απάτη.

Τι πιο ευγενικό και πιο ωραίο από το να δίνουμε δωρεές για  κοινωφελείς σκοπούς!!
Καλώς ήλθατε στον θαυμαστό κόσμο της αφέλειας.
Οι δωρεές είναι η πιο μεγάλη και καλοστημένη απάτη.
Οι λίγοι, οι εκλεκτοί, οι κρατούντες, οι γνωρίζοντες, οι έξυπνοι κλέβουν εμάς τους άσχετους, τους παρακατιανούς, τους βλάκες.
  • Το ωραίο είναι ότι βγαίνουν ευθαρσώς και το λένε.
  • Το πιο ωραίο είναι ότι δεν ντρέπονται γι' αυτό.
  • Το καλύτερο δε είναι ότι περιμένουν να τους χειροκροτήσουμε γι' αυτό.
  • Το κορυφαίο: Εμείς τους χειροκροτάμε.
Προσέξτε λοιπόν πως είναι στημένη η κομπίνα:
(1) Παίρνουμε ένα κερδοσκοπικό φορέα και τον δηλώνουμε ως "μη κερδοσκοπικό οργανισμό" (πχ. Μονή Βατοπαιδίου ή για τους παρακατιανούς, από τους παραπάνω, την εκκλησία της ενορίας τους).
99 στους 100 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς έχουν ως μόνο και αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.
Η εφορία και το ΣΔΟΕ (με τα χίλια ονόματα) δεν ασχολούνται με τους φορείς αυτούς γιατί υποτίθεται είναι μη κερδοσκοπικοί και δεν έχουν κέρδη άρα δεν υπάρχει αντικείμενο φορολόγησης (φούμαρα).
(2) Παίρνουμε και ένα επιχειρηματία με μεγάλα κέρδη. Ή μία ελεύθερη επαγγελματία με επίσης μεγάλα κέρδη (ονόματα δεν λέμε γιατί μπορεί να παραιτηθεί ο σύζυγος).
Ο (2) βρίσκει τον (1) και του λέει: Θα μου δώσεις ένα χαρτί ότι σου έδωσα δωρεά €9.000.000 (πως μου ήρθε τώρα αυτό?). Λόγω του ότι οι δωρεές είναι αφορολόγητες ο (2) θα γλυτώσει φόρο €9.000.000 Χ 40% (αν είναι φυσικό πρόσωπο) ή Χ 25% (αν είναι εταιρία).
Κέρδος λοιπόν:€3.600.000 ή €2.250.000
Από αυτά παίρνει ο παπάς που δίνει το χαρτί €10.000 και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η εφορία δεν εξετάζει τα βιβλία της μονής ή της εκκλησίας (ποια βιβλία???).
Ο μοναδικός χαμένος είμαστε εμείς. Που μας σαπίζει η εφορία και φοροφυγάδες μας ανεβάζει, φοροφυγάδες μας κατεβάζει.
Αποτέλεσμα:
(2) Κέρδος €3.590.000
(1) Κέρδος €10.000
Εμείς: Ζημία €3.600.000
Αν θέλανε να την κλείσουν την τρύπα θα ήταν πολύ εύκολο: Να δηλώσει ο "φιλάνθρωπος" στην εφορία τον φορέα που θέλει να δώσει την δωρεά, να δώσει στην εφορία το σύνολο του ποσού (πχ. €9.000.000), και η εφορία να τα δώσει στον φορέα (Μοναστήρι, εκκλησία). Αλλά είπαμε η μηχανή είναι στημένη για τους κρατούντες.
Προφανώς για να μην ρωτάτε, ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να τους χαρίζουμε τον φόρο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου