Φοροφυγάδες και αποδείξεις

Ο μεγαλύτερος φοροκλέπτης είναι το Κράτος.
Για να μην τρελαθούμε τελείως.
Το κοινωνικό συμβόλαιο λέει ότι οι πολιτικοί διαχειρίζονται το κράτος. Οι πολίτες πληρώνουν τους φόρους και μέσω αυτών απολαμβάνουν μια σειρά από υπηρεσίες.
Είναι όμως έτσι?

Υγεία:
Η υγεία μόνο κατ' όνομα είναι δωρεάν. Όταν μπήκε στο ΚΑΤ ο πατέρας μου ήμασταν συνεχώς με το χέρι στην τσέπη. Μεγάλα κονδύλια αλλά τι να κάνεις? Αν δεν πληρώναμε τους χειρουργούς, ο πατέρας μου ακόμα θα περίμενε τη σειρά του για το χειρουργείο.
Όταν μπήκα εγώ στο Γενικό Κρατικό με τέσσερα κόκαλα σπασμένα και τα μυαλά μου σε κακά χάλια, αγανάκτησα και σηκώθηκα εκών άκων και την κοπάνησα σε δύο μέρες (χωρίς γύψους και μαλακίες). Να μην αναφερθούμε βέβαια σε Κακαουνάκη κλπ.
Συμπέρασμα: Δωρεάν υγεία μόνο στη φαντασία μας.
Δρόμοι:
Τους δρόμους, τις γέφυρες και τα αεροδρόμια και όλη την υποδομή την πληρώνουμε μέσω των φόρων για να γίνουν. Μετά πληρώνουμε τη χρήση μέσω των τελών κυκλοφορίας. Και τέλος (?) τους ξαναπληρώνουμε μέσω των διοδίων. Τρεις φορές δηλαδή.
Συμπέρασμα: Δωρεάν υποδομές μόνο στη φαντασία μας.
Παιδεία:
Νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί μόνο ιδιωτικοί γιατί οι δημόσιοι σχολάνε στις 12. Είναι μόνο για να εξυπηρετούν τους νηπιαγωγούς και τους βρεφονηπιοκόμους.
Μετά αρχίζει το μαρτύριο να ψάχνεις σχολείο που δεν έχει καταλήψεις. Και αφού αγανακτήσεις καταλήγεις σε ιδιωτικό.
Όσο για Πανεπιστήμιο από το να το στείλεις στις αστειότητες που λέγονται ελληνικά Πανεπιστήμια το στέλνεις, το σπλάχνο, στην Αγγλία και σε τέσσερα χρόνια έχει γίνει μηχανικός και τρέχουν όλοι οι μεγάλοι εργοδότες να το παρακαλάν να τους προτιμήσει. Μη μου πει κανείς μαλακίες γιατί ξέρω.
Ασφάλεια:
Μη χέσω!! Αν περιμένεις από το κράτος να σου δώσει ασφάλεια σώθηκες. Να μην σχολιάσω άλλο αλλά (αν ήθελα να σχολιάσω θα έλεγα ότι) μιλάμε για μια χώρα που τα ελικόπτερα κάνουν στάση στις φυλακές και κανείς δεν ζορίζεται, που όλοι οι λαοί του κόσμου έρχονται ως τουρίστες χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψη τους κανένα νόμο και κανένα μαλάκα, όπου όποια παρέα τσογλαναρέων όποτε θέλει ξεχύνεται στο κέντρο της Αθήνας και καίει και καταστρέφει ότι βρει, όπου τα παιδιά των βουλευτών ληστεύουν Τράπεζες και όλοι το θεωρούν προσωπικό θέμα του βουλευτή που συνεχίζει να μας διδάσκει από άμβωνος.
Δηλαδή εν ολίγοις:
Οι φόροι που πληρώνουμε είναι μόνο για να παίρνουν οι βολευτές τους ασύλληπτους μισθούς τους. Είναι μόνο για να αυτοσυντηρείται το κράτος που δεν μας προσφέρει καμιά υπηρεσία και αν το κάνει τότε τη χρεώνει επιπλέον.

Συμπέρασμα:
Όταν πάτε στον γιατρό και σας πει ότι θέλει 100 ευρώπουλα για πάρτη του και άλλα 60 για το κράτος σκεφτείτε το πολύ αν θέλετε πράγματι να πληρώσετε τις μερτσέντες του ανεκδιήγητου βολευτή σας.
Μήπως τελικά δεν κλέβει ο γιατρός τον φόρο (αυτός 100 καθαρά θέλει για πάρτη του) αλλά το κράτος που τον οικειοποιείται και δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία?
Όταν πάτε στο σουβλατζίδικο και σας πεί ότι θέλει 20 ευρώπουλα για πάρτη του και άλλα 10 για το κράτος, σκεφτείτε πολύ αν θέλετε πράγματι να πληρώσετε τα έξι (6 -αν είναι δυνατόν) τηλεοπτικά κανάλια του κράτους και τους αναρίθμητους ραδιοφονικούς σταθμούς (δημοτικούς, κρατικούς και άλλους).

Είστε σίγουροι ότι θέλετε αποδείξεις???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου