Τα σκάτωσαν οι Τράπεζες

Θετικά
Αυτή την εικόνα μου έβγαλε ο Google
όταν έψαξα για τράπεζες: banks.
Δεν φταίω λοιπόν εγώ!!
τα αποτελέσματα των Ελληνικών Τραπεζών???
Είμαστε τελείως τρελοί. Τα έχουμε χάσει μου φαίνεται, αλλά δεν το ξέρουμε (ούτως ή άλλως αν το ξέραμε δεν θα τα είχαμε χάσει).
Για να δούμε τι παίχτηκε:
  • Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών "αριθμεί σήμερα 28 τράπεζες-μέλη"
  • Από αυτές τις τράπεζες επελέγησαν 8 που ήταν οι μεγαλύτερες, καλύτερες, ισχυρότερες. Αν συμπεριλαμβάνονταν και οι υπόλοιπες θα γινόταν μεγάλο πανηγύρι.
  • Λέμε τώρα: έστω ότι στο μέλλον δεν έρθουν όλα ρόδινα (εντάξει, παρατραβηγμένο σενάριο, συμφωνώ), έστω λέμε ότι
    • το ΑΕΠ δεν είναι -4.1% αλλά -4.6% 
    • η ανεργία δεν είναι 11.7% αλλά 11.8%
    • ο πληθωρισμός παραμένει στο 1,4% 
    • υπάρχει αναδιαπραγμάτευση του χρέους και μείωση της αξίας των ομολόγων κατά 23.1%
  • Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι εξωπραγματικά (σχεδόν σίγουρα δηλαδή)
  • Τώρα από τις 8 καλύτερες και ομορφότερες ελληνικές τράπεζες φαίνεται ότι οι 6 δεν θα έχουν πρόβλημα (ΕΤΕ, Eurobank, Alpha, TT, Κύπρου, Marfin), η Πειραιώς δεν ξέρουμε (έπιασε ΑΚΡΙΒΩΣ την βάση- 6.0) και η Αγροτική φαίνεται ότι πάει εκεί που πάνε όλα τα κακοδιοικούμενα μαγαζιά (στην λήθη).
Ακούω κάτι περίεργα, όπως ότι της Αγροτικής της λείπουν μόνο 242,6 μύρια από το Tier 1. Αυτό σημαίνει, αν δεν είστε ειδικοί περί τα τραπεζικά, ότι θα πρέπει να μειωθούν οι χορηγήσεις (δάνεια που έχει δώσει) κατά €3,000,000,000.00 περίπου. Δηλαδή πρέπει η Αγροτική να τραβήξει από την οικονομία 3 δις γιατί κακώς τα έδωσε αφού δεν έχει την παραμικρή κάλυψη για αυτά (τζούφια λεφτά - αεριτζίδικα).
Ακούω ότι η Πειραιώς θέλει να αγοράσει την Αγροτική (αλλά οι της Αγροτικής δεν θέλουν). Εδώ μόνο μια σοβαρή ανάλυση υπάρχει: Που πας ρε κακομοίρη Καραμήτρο ?!?!?!
Η Εθνική τώρα πήγε καλούτσικα. Αλλά σκέφτομαι: αν δεν είχαν διώξει τον Αράπογλου (από όλο το δημόσιο τομέα αυτόν βρήκαν να διώξουν βιαστικά) γιατί πούλαγε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τώρα η Εθνική δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, αλλά και η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση αφού τα άχρηστα μας ομόλογα θα τα είχαν τώρα στα χέρια τους ξένοι.
Συμπεράσματα: Αν τα πράγματα ζορίσουν (που μάλλον...) μόνο 6 τράπεζες έχουν κάποια ελπίδα να επιβιώσουν. Οι υπαδέλοιπες θα πάνε (ας το πούμε ήπια) άσχημα.
Στην Ισπανία βγήκαν 6 σαπάκια (αυτοί είναι χειρότεροι από εμάς). Στη Γερμανία βρήκαν 1 σαπάκι που οι Γερμανοί το ξέρανε, το έχουν πρόσφατα εθνικοποιήσει και είναι σε διαδικασία συμμαζέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου