Δεν είμαστε σκουπίδια, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!

Ρίξαμε το γέλιο της αρκούδας τις μέρες που πέρασαν.
Κανείς δεν ήθελε να είναι δημόσιος υπάλληλος. Πρώτοι βέβαια οι δικαστικοί.
Ας θυμηθούμε λίγο ποιοι είναι οι δικαστικοί:
 • Είναι τα παιδιά από τη Νομική Σχολή που δεν είχαν τα προσόντα για δικηγόροι. Γενικά οι απόφοιτοι της Νομικής χωριζόταν σε τρείς κατηγορίες.
  1. Οι καλοί πήγαιναν για το χρήμα ΚΑΙ τη δόξα: δικηγόροι
  2. Οι μέτριοι πήγαιναν στο δημόσιο για τη σιγουριά: δικαστικοί
  3. Οι υπαδέλοιποι έκαναν άλλα. Υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, επιχειρηματίες κλπ. Κάτι σαν εμάς δηλαδή.
 • Αυτοί λοιπόν που πήγαν για δικαστές την είδαν αλλιώς. Κάτι σαν βολευτές, αλλά διορισμένοι και ισόβιοι. Το καλύτερο σχήμα δηλαδή. Και βέβαια γνωρίζοντας ότι οι βολευτές καθαρίζουν κάπου ένα κατοσταρικάκι τον μήνα (€100.000/μήνα) έκριναν ότι θέλουν και αυτοί το ίδιο. Πως όμως αφού είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και δικαιούνται μόνο ένα μισθουλάκο?
  1. Έμποροι Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί σας πιάνουν? Οι δικαστικοί απλώς τα πιάνουν. Τι και αν φωνάζουν όλοι η Έλληνες για τις αποφυλακίσεις των εμπόρων ναρκωτικών. Οι δικαστές είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Γιατί να παίρνουν οι βολευτές €100.000? Θέλουν και αυτοί!
  2. Παραδικαστικά κυκλώματα: Αποφάσεις στον πλειοδότη. Τι κι αν κάποιος δυσαρεστημένος δημοσιογράφος μας κράξει? Έχουμε και το μαχαίρι και το καρπούζι. Θα "τιμωρήσουμε" κανά δύο μέχρι να ξεχαστεί και θα το κουκουλώσουμε.
  3. Ερμηνείες Συντάγματος: Έδωσε το δημόσιο κάτι παραπάνω για να πάει ένας γιατρός σε κάποιο νησί που είχαν δεκαετία να δούνε γιατρό? Αμέσως ένας δικαστής κάνει "παράπονο" σε άλλο δικαστή ο οποίος τάχιστα (κάτι σαν το βατοπαίδι: τόσο τάχιστα) αποφαίνεται ότι οι δικαστές δικαιούνται (γιατί είναι άλλη ράτσα) παραπάνω από όλους. Όλοι οι δικαστές παίρνουν αύξηση και αναδρομικά (εκατομμύρια ζωντανά) για να παίρνουν παραπάνω από τον γιατρό του παραμεθόριου νοσοκομείου.
  4. Έχει το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων χρήματα για να τους δίνει το εφάπαξ? Κάνει ένας δικαστικός "παράπονο" σε άλλον δικαστικό, ο οποίος τάχιστα αποφαίνεται ότι δικαιούται όλη η φάρα τους δεκαπλάσιο εφάπαξ από όσο έπαιρναν (άσχετα από τι δίνουν). Τα φάγανε τα λεφτά των δημοσίων υπαλλήλων. Τώρα έχουν μυριστεί ότι υπάρχει χρήμα στα ταμεία των ελευθέρων επαγγελματιών "επιστημόνων" και απαιτούν να μην πάει η φάρα τους στο ΙΚΑ αλλά να μπουν στο ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών (δικηγόρων, μηχανικών κ.λπ) να το ξεκοκαλίσουν. Εκεί λέει ανήκουν και όχι στο ΙΚΑ που είναι μόνο για παρακατιανούς (μαθηματικούς, φυσικούς, Πάντειο, Γεωπονική, Φιλοσοφική κλπ). Αν τα καταφέρουν θα κλέψουν όλα τα λεφτά των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοί δεν θα πάρουν τίποτε. Εξάλλου που θα πάνε να βρούνε το δίκιο τους? Στη δικαιοσύνη???
 • Έχετε ποτέ πάει μάρτυρας σε δίκη? Πήγα και ορκίστηκα (ακόμα και οι άθεοι ορκίζονται αν αγανακτήσουν αρκετά) να μην ξαναπατήσω στο άντρο της "Δικαιοσύνης". Έρχονται μάρτυρες από τα χωριά τους, άλλοι χάνουν το μεροκάματο (δεν είναι όλοι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ όπως οι δικαστές!!), περιμένουν όλη τη μέρα πότε θα τελειώσει το διάλειμμα του δικαστή ο οποίος γνωρίζει ότι η δίκη θα αναβληθεί (γιατί τον περιμένει η γκόμενα και πρέπει να φύγει, γιατί ο δικηγόρος έχει άλλη δίκη που βέβαια είναι γνωστό από καιρό, γιατί...).
  Φτάνει τέλος πάντων η ώρα να αναβληθεί η δίκη και αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους μάρτυρες (ο νόμος προβλέπει αποζημίωση, αλλά που θα βρεις το δίκιο σου? στη δικαιοσύνη??) τί κάνουν ???
  Οι άθλιοι παίρνουν απουσίες και βάζουν πρόστιμα σε όσους δεν έχασαν τη μέρα τους περιμένοντας και έφυγαν όταν σιγουρεύτηκαν ότι η δίκη δεν θα γίνει.
 • Είχατε ποτέ δική σας δίκη (για οποιοδήποτε λόγο). Μια δική μου υπόθεση έπιασε δεκαπέντε (15 χρόνια). Είχα ξεχάσει για ποιο λόγο είχα προσφύγει (εναντίον του Δημοσίου). Ναι ξέρω, άλλες υποθέσεις τελειώνουν σε 15 μέρες. Η δική μου ήταν από τις άλλες.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, ένα από τα πιο διεφθαρμένα κομμάτια του ελληνικού δημοσίου λίγο πριν τους εφοριακούς, τους μηχανικούς της πολεοδομίας κλπ, ήρθαν να μας πουν ότι:
 • Είναι ανώτερη ράτσα και δεν καταδέχονται να τους λένε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
 • Δεν θέλουν να πάνε στο ΙΚΑ με την μπασκλασαρία αλλά στο ταμείο των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ελεύθερων επαγγελματιών). Εδώ, βέβαια, έχουν και ένα δίκιο. Κατά κάποια έννοια είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.
 • Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος που δεν κάνει αυτό που θέλουν. Το Σύνταγμα επιτάσσει να παίρνουν περισσότερα λεφτά από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου