Σκάνδαλο στο Βατοπαίδι? Ποιό σκάνδαλο?


Τους έχουνε μπερδέψει όλους με το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου! Αλλά όχι εμάς. Εμείς τα έχουμε καταλάβει όλα. Πάμε λοιπόν:
Το μεγάλο σκάνδαλο λοιπόν είναι ότι η μονή δεν είχε ιδιοκτησία στην λίμνη Βιστωνίδα.
  1. Αυτό γιατί η λίμνη δεν είναι λίμνη αλλά λιμνοθάλασσα δηλ. θάλασσα. Όπως ελπίζω ότι βλέπετε στην δορυφορική φωτογραφία, υπάρχουν τουλάχιστον δυο δίαυλοι επικοινωνίας με την θάλασσα. Αν η βιστωνίδα είναι λίμνη τότε και οι δυο κόλποι της Λέσβου είναι λίμνες (μην τους βάζω ιδέες!). Όπως ελπίζω ότι γνωρίζουμε όλοι δεν επιτρέπεται από το σύνταγμα ιδιοκτησία στην θάλασσα καθώς και στη λωρίδα γης που βρέχει το χειμέριο κύμα.
  2. Υποτίθεται ότι η ιδοκτησία αποδεικνυόταν από κάτι σκατοχρυσόβουλα. Τα χρυσόβουλα όμως δεν ήταν ποτέ τίτλοι ιδιοκτησίας. Ήταν τίτλοι νομής από έναν αυτοκράτορα. Αν πέθαινε ο αυτοκράτορας τα μοναστήρια έτρεχαν για καινούργιο χρυσόβουλο.
    Αλλά και τίτλος ιδιοκτησίας να ήταν (που δεν ήταν) μεσολάβησαν οθωμανοί, βούλγαροι και διακόσα χρόνια ελληνικού κράτους. Όλοι αυτοί δεν χρειάστηκε να φτιάσουν νέους τίτλους? Πως αποδεικνύεται ότι δεν το πούλησαν (που δεν μπορούσαν βέβαια γιατί δεν είχαν ποτέ ιδοκτησία)?
    Μπορώ και εγώ να παρουσιάσω μια λαξευμένη πέτρα από τον Περικλή που να λέει ότι μου ανήκει η Αττική? (λέμε τώρα).
  3. Το (υπαρκτό) σκάνδαλο των ανταλλαγών ωχριά μπροστά στο σκάνδαλο της αναγνώρισης της ιδιοκτησίας στη μουνή. Και σε αυτή και σε πολλές άλλες μουνές. Γιατί αυτό το σκάνδαλο είναι διαρκές και σε όλη την Ελλάδα.
Μα γιατί αναγνωρίζουν οι διάφοροι ιδιοκτησίες στις μουνές που αυτές δεν έχουν? Γιατί ταλαιπωρείται και πληρώνει ο κοσμάκης στο Περιστέρι, στην Βιστωνίδα, στην Βοιωτία και σε όλη την Ελλάδα από αυτούς τους ξεφτίλες?
Δυο είναι οι βασικοί λόγοι:
  • Διαπλοκή. Το παπαδαριό είναι από τα πιο διεφθαρμένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.
    Υπάρχουν διασυνδέσεις παπάδων με δικαιοσύνη (Γιοσάκης, Βαβύλης). Ακόμα και σήμερα συνηθίζεται να πηγαίνουν ομάδες δικαστικών στον Αρχιτράγο της Αθήνας και το δέχονται όλοι σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Οι παπάδες- μοναχοί κ.λπ, είναι όμως όλη μέρα κάθε μέρα στα δικαστήρια και διεκδικούν πράγματα από όλους μας. Και οι δικαστές πάνε να υποβάλουν τα σέβη τους σε έναν από τους διάδικους.
    Υπάρχουν διασυνδέσεις των παπάδων με την πολιτική. Εκλέγουν ανθρώπους στη μεγάλη μάσα (Βουλή) και σε μικρές μάσες (Νομαρχίες-Δήμοι). Αν δεν θέλουν κάποιον που τους δημιουργεί προβλήματα του κόβουν τον δρόμο όσο εύκολα του τον ανοίγουν.
  • Τα μοναστήρια του Άθωνα και μεγάλο μέρος της Ελλάδας (Νέες χώρες) ανήκουν στον τράγο της Τουρκίας. Αυτός τώρα δεν είναι μόνο μέχρι τα αυτιά στη διαπλοκή, δεν είναι μόνο μεγάλος μπροστάρης για τα συμφέροντα της Τουρκίας αλλά έχει και πρόβλημα να τα παίρνει με άμεσο τρόπο όπως οι ντόπιοι. Για αυτό έχουν στήσει την μηχανή με τα χρυσόβουλα και έχουν φέρει σε απελπισία πολύ κόσμο.
Δυο βιντεάκια να εκτιμήσετε το ποιόν του ανθρώπου:
  1. Βαρθολομαίος Coca Cola & Τουρκία
  2. Ο τράγος της Τουρκίας διαβάζει δικό του ποίημα: Υγεία, πλούσιο φωτισμό, χαρά και ουράνια δώρα,  να δίνει ο καλός θεός στην υπουργό τη Ντόρα!!!!: Ο Λαζόπουλος αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο του Βαρθολομαίου
PS: Ξέχασα να συμπληρώσω. Μη νομίζετε ότι θα μπει φυλακή κανένας. Όλος ο στόχος είναι να πιστέψουμε ότι φταίνει μόνο ο ένας από τα δύο μεγάλα κόμματα ή (για την αριστερά-θου κύριε) και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου