Θεωρίες συνομωσίας

Θα το ομολογήσω: Μου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας. Τις μελετάω ανελλιπώς.
Δεν μου ξεφεύγουν ούτε οι Nephilim, ούτε οι Elohim, ούτε η Al-Qaeda, ούτε η οργονοθεραπεία του Wilhelm Reich, ούτε το πείραμα της Φιλαδέλφειας.
Ξέρω ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και μου αρέσει να τα διαβάζω. Ακόμη περισσότερο δε μ' αρέσει που πολλοί άνθρωποι τα πιστεύουν. Και δεν μιλάω για τον Λιακόπουλο. Αυτός δεν πιστεύει ούτε τον εαυτό του. Μιλάω για καθημερινούς ανθρώπους.
Υπάρχουν βέβαια και θεωρίες συνομωσίας που έχουν μέσα ψήγματα αλήθειας.
Γιατί βέβαια δεν νομίζω ότι ένα κράτος όπως η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε σε πλίνθους και κέραμους χωρίς κανείς να συνωμοτήσει!
Σκεφτείτε, αν υπήρχε ένα μεγάλο κράτος με 23 μύρια ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (εδώ μπήκε η Ρουμανία & η Βουλγαρία). Η Γιουγκοσλαβία πολλοί νομίζουν ότι φτιάχτηκε από τον Τίτο μετά τον 2ο πόλεμο. Μέγα λάθος: είχε μακρά ιστορία και τα σύνορα της τα απέκτησε το 1918 όταν οι Νοτιοσλάβοι μπόρεσαν να ενωθούν μετά την διάλυση της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.
Δεν είναι πολύ καλύτερα τώρα που όλες οι χώρες των Βαλκανίων έχουν (μεγάλα) προβλήματα με τους γείτονες τους (όπως εμείς με τους Σκοπιανούς) και που υπάρχει ένα Μουσουλμανικό κράτος στην καρδιά της Ευρώπης (δεν αναφέρομαι στο θρήσκευμα- αναφέρομαι στο "Εθνικότητα: Μουσουλμάνος" - τι να λέγανε οι συνωμότες "Εθνικότητα: Σέρβος και κάποιοι είναι ορθόδοξοι, κάποιοι καθολικοί και κάποιοι μουσουλμάνοι" ?)

Τελευταία ακούω θεωρίες για τον Γκούφη.

Λένε λοιπόν ότι δεν είναι Γκούφη, αλλά απλώς όργανο συνωμοσίας. (Μου φαίνεται αδύνατον να υποκρίνεται τόσο καλά τον ηλίθιο!) Και με προβληματίζει. Και σας την μεταφέρω, τη θεωρία, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:
Πρώτα τα παράδοξα (κάθε καλή συνομωσία ξεκινάει από παραδοξότητες που δεν εξηγούνται από την κυρίαρχη θεωρία):
  1. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει IQ τασακιού να γίνει αρχηγός κόμματος κατ' απονομή, να υφίσταται τη μια συντριβή μετά την άλλη, να παραμένει αρχηγός κόμματος και να εκλέγεται τελικά πρωθυπουργός όταν οι αγανακτησμένοι Έλληνες απλά δεν ψήφισαν το συμμορίτη με τα παιδιά από τη γυναίκα που δεν γκαστρώθηκε ποτέ (η βουλγάρα όμως!?!).
  2. Πως είναι δυνατόν να βγαίνει πρωθυπουργός, σε μια χώρα με ισχυρό το εθνικό στοιχείο και με μακρόχρονη ιστορία, ένας Αμερικάνος της διασποράς, που δεν μιλάει ούτε στοιχειωδώς τα Ελληνικά (κάτι σπαστά και νευριάζει όταν γελάνε).
    Και μη βρεθεί κανένας έξυπνος να μου πει ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και στη Γεωργία με τον Saakashvili γιατί βέβαια εκεί το πάω. (πέραν του ότι ο εκεί ηλίθιος ήταν γέννημα θρέμμα της Γεωργίας και πήγε αργότερα στην Αμερική)  Η Γεωργία έχασε το 1/3 των εδαφών της και τα 2/3 των παραλίων της προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρωσία και στηριζόμενη στο ότι θα τη βοηθήσει η προστάτιδα του προέδρου της (και εμείς πήραμε τη βίζα και τώρα μπορούμε να πάμε στην Νέα Υόρκη χωρίς πολλές βίζιτες).
  3. Τι ζόρι τραβάει ένας πρωθυπουργός μιας χώρας με μεγάλο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, ανεργίας, χρέους και εγώ δεν ξέρω τι άλλο να ζορίζεται να νομιμοποιήσει τους μετανάστες πριν πάρει το παραμικρό μέτρο για οικονομία (δεν θεωρώ ότι οι συντάξεις των γέρων είναι μέτρο για την οικονομία). 
  4. Τι ζόρι τραβάει ο ίδιος ώστε πριν ακόμα ορκιστεί (ή μήπως διοριστεί) να ετοιμάζει νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αν το κάνει για οικονομία μήπως θα μπορούσε απλά να τους υποχρεώσει να κλείσουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς τους ?? Ή μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι θα δημιουργηθούν μεγάλες περιοχές προς τα σύνορα μεριά, όπου οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία, αν ψηφίσουν και οι μετανάστες και θα εκλέγουν κάποιους περίεργους για αρχηγούς για να έχουμε αποτελέσματα τύπου Γιουγκοσλαβίας?
  5. Μήπως ο Γκούφη και ο Καραγκιόζης (Λοβέρδος) μας έλεγαν με μεγάλη θλίψη πριν κάποια χρόνια ότι η Κύπρος θα καταστραφεί και θα απομονωθεί και θα πάθει μεγάλη ζημιά αν οι Κύπριοι δεν ψηφίσουν υπέρ των Τούρκων?? Και μάλιστα έβγαιναν (ο Γκούφη & ο Καραγκιόζης) και χτυπιόντουσαν χωρίς να τους έχει ρωτήσει και κανείς. Γιατί?? Αποδείχτηκε ότι καταστροφή δεν έπαθε η Κύπρος (όπως ήταν και φανερό). Το ζευγάρι της καταστροφής τι είχε πάθει?? Σε ποιόν χρώσταγε και έλεγε μαλακίες? Κανείς δεν μας εξήγησε ποτέ. (Η απάντηση είναι βέβαια εύκολη αν δει κανείς τους συνοδοιπόρους- Μητσοτάκης - Papandreos - Loverdos - ξέχασα κανέναν?)
  6. Το πιο επείγον ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ (από ένα κράτος που δεν πληρώνει ούτε τα χρεωστούμενα σε κανένα αν δεν είναι βολευτής) είναι να φτιάξει σε χώρο του πολεμικού ναυτικού στο Αιγάλεω ένα τεράστιο ΤΖΑΜΙ θαρρείς και αυτό μας έλλειπε. Αυτό ήταν το ζόρι του?? Γιατί αυτό είναι επείγον? Είναι απλά γιατί το Αιγάλεω βγάζει δεξιό δήμαρχο ή είναι κάτι χειρότερο?
  7. Φαντάζεστε να πάτε στην Τράπεζα να δανειστείτε και όταν σας ρωτήσει ο υπάλληλος τι το θέλετε το δάνειο να απαντήσετε: "άσε, δεν υπάρχει σάλιο!!". Ποιές οι πιθανότητες να πάρετε το δάνειο??
    Ακριβώς αυτό έκανε ο Καραγκιόζης σε όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες και στην βολή και στον κινηματογράφο (εντάξει αυτό είναι υπερβολή αλλά αν προλάβαινε θα το έκανε). Από την πρώτη μέρα που βγήκε. Και μετά μετ' εκπλήξεως είδε ότι οι δανειστές άρχισαν να φυλάγονται.
Και άλλα πολλά και παράδοξα  συμβαίνουν στην χώρα αυτή από την πρώτη που ο Γκούφη έγινε πρωθυπουργός (γιατί η Ντόρα ψήφισε υπέρ του ΔΝΤ και του Γκούφη? γιατί ο Γκούφη δεν θέλει για κανένα λόγο να φωνάξει τον Καραμάν Αλή στις φιλοσοφικές συζητήσεις στις επιτροπές της Βουλής? Γιατί ο Σαμαράς τον δίνει εμμέσως τον Αλή ζητώντας τον αντίστοιχο (Σημίτη), γιατί ο Χέρης-Χέρης ξαφνικά αγάπησε την Ντόρα εκεί που σφαζόντουσαν, γιατί ???

Τι λέτε? Θεωρίες συνομωσίας? Μα, το είπα πρώτος εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου