Ακατανόητη η υποβάθμιση της Moody's από τους απροσάρμοστους


Μας υποβάθμισε και η Moody's σήμερα. Και μάλιστα 4 ολόκληρες κατηγορίες. Και μάλιστα τελείως αδικαιολόγητα. Και μάλιστα οι Ευρωπαίοι αγανάκτησαν με την Moody's και συμφώνησαν μαζί μας. Και μάλιστα…
Η μήπως οι αδικαιολόγητοι είμαστε εμείς και οι Ευρωπαίοι αγανάκτησαν μαζί μας? Ή μήπως ο δρόμος για τον κατήφορο συνεχίζεται και απλά οι υπαδέλοιποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σκατόσογο είμαστε με τον Γκούφη της διασποράς αρχηγό?
Για να δούμε:
  1. Η Moody's μας είχε στην υψηλότερη κατηγορία. Δηλαδή ήταν η τελευταία από τις τρεις που μας αξιολόγησε. Δεν μας κατέβασε κάτω από τους άλλους. Μας πήγε εκεί που μας είχε και η Standard & Poor's.
  2. Ακούσαμε πάλι το φοβερό επιχείρημα: "Γιατί τώρα ?" . Αυτό το επιχείρημα τους το μαθαίνουν σε σεμινάρια. Η απάντηση βέβαια είναι: "Πότε σε βόλευε?". Αυτό το επιχείρημα δεν λέει τίποτα, υπονοεί όμως πολλά τα οποία κανένας δεν λέει.
    Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να μας είχε υποβαθμίσει όταν τα σκατώναμε προσπαθώντας να δανειστούμε από τους πελάτες της Moody's παρά τώρα που τα σκατώνουμε δανειζόμενοι από το ΔΝΤ? Γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι τα σκατώνουμε αγρίως.
  3. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι κάνουμε ότι μπορούμε αλλά… το άλλο δευτερόλεπτο έβαλε 5% haircut σε όλα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που είναι μεν αναγκασμένη να παίρνει (η μόνη που τα παίρνει σε όλο τον κόσμο - αν δεν τα έπαιρνε θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί). Οι πουλημένοι Έλληνες δημοσιογράφοι (όλων των καναλιών) μας εξηγούν ότι ήταν υποχρεωμένη (Η Moody's υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - τέτοια τρελά μας λένε! ). Δεν είναι όμως υποχρεωμένη να τα παίρνει στην αξία που τα εκδίδει το Ελληνικό Κράτος. Αρχίζουν οι εκπτώσεις (για τους Έλληνες σημαίνει ακριβότερες τράπεζες - δάνεια, καταθέσεις κλπ)
  4. Η τρόικα πως τα βρήκε όλα όμορφα και ωραία αφού οι άνθρωποι, όταν ήρθαν, μας είπαν ότι ο στόχος των μέτρων είναι ο αποπληθωρισμός ακόμα και αν χρειαστεί να βάλουμε την οικονομία σε ύφεση για να το καταφέρουμε?
    Τι έγινε? Η οικονομία μπήκε σε ύφεση, ΑΛΛΑ ο πληθωρισμός ξέφυγε. Αντί για αρνητικό πληθωρισμό που είχαμε στόχο, ο πληθωρισμός έφτασε να είναι όσο όλων των άλλων χωρών της ευρωζώνης μαζί (αθροιστικά)!!! Και μας πουλάνε το παραμύθι ότι οι τρωϊκοί μείναν κατευχαριστημένοι!!
  5. Πώς έχουμε εξηγήσει το ανεξήγητο ότι πληρώνουμε ως Έλληνες τρία μύρια γιούργια την μέρα, κάθε μέρα, και Σάββατα και Κυριακές, και αργίες και γιορτές για να μην έχουμε τρένα? Και πώς αυτός ο ρημαδοΟΣΕ καταφέρνει όντας μονοπώλιο να χάνει τρία μύρια τη μέρα???
  6. Πώς έχουμε εξηγήσει το ανεξήγητο ότι λεφτά δεν έχουμε, αλλά έχουμε 6 (ή μήπως 7,8,…) κρατικά κανάλια (και αναρίθμητους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κρατικούς, δημοτικούς, νομαρχιακούς κλπ) με καλοπληρωμένους δημοσιογράφους που πληρώνονται απ' ευθείας μεν από τον μαλάκα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ?
  7. Πώς έχουμε εξηγήσει ότι το κράτος δεν πληρώνει τους προμηθευτές στα Νοσοκομεία (ούτε τις παλιές ούτε τις καινούριες προμήθειες) και η καταπληκτική Υπουργός θεωρεί εκβιαστές αυτούς που δεν της φέρνουν υλικά, ενώ τους έχει πει πεντακάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν πριν περάσουν 4 χρόνια και τότε (με άλλη κυβέρνηση βέβαια) βλέπουμε. Και τους λέει κάτι ακατανότητα του στύλ ότι δεν έχετε πάρει μεν λεφτά από το 2005, αλλά αν παίρνατε θα είχε γίνει πάρτυ στις προμήθειες γιατί οι τιμές που εμείς ως ΠΑΣΟΚ ορίσαμε το 2001 και η ΝΔ δεν άλλαξε επι 6 χρόνια και εμείς δεν ξαναλλάξαμε επί 9 μήνες (μας γκάστρωσαν), αυτές οι τιμές μας, λέγω, ήταν πολύ υψηλές. Γι' αυτό δεν θα σας πληρώσουμε (όχι ότι μέχρι τώρα σας πληρώναμε), και καλά θα κάνετε να φέρετε γρήγορα καινούργια υλικά με αυτές τις απαράδεκτες τιμές (που δεν έχουμε αλλάξει) και που ούτως ή άλλως δεν θα πληρωθείτε.
  8. Και ξαφνικά οι τρωικοί μπαίνουν στον κόσμο του παραμυθιού. Στο κόσμο με τα κόκκινα χαλιά που το κάθε παιδί παίρνει τρεις τουλάχιστον συντάξεις. Πληρώνεται ανελλειπώς και δεν ξέρει από που του έρχονται τα λεφτά. Παίρνει μισθούς και συντάξεις ταυτόχρονα. Παίρνει και η γυναίκα ή ο άντρας του. Και το παιδί ή τα παιδιά του. Και ο Κουμπάρος και ο Μπατζανάκης του. Και σπανίως εμφανίζονται στην δουλειά και όταν εμφανίζονται πληρώνονται έξτρα για την δουλειά που κάνουν έτσι και αλλιώς (κάτι σκατοεπιτροπές όπου ο καθένας προσπαθεί να πει την καλύτερη εξυπνάδα). Και παίρνουν και αυτοκίνητα. Και κινητά. Και υπολογιστές. Και γραφεία (τουλάχιστον 2 έκαστος-εκάστη). Και κανάλι τηλεόρασης για το μυθικό αυτό μέρος. Και κανείς άλλος δεν πληρώνεται στην χώρα αυτή αν δεν είναι στο μυθικό μέρος.
Και ονόμασαν το μυθικό μέρος ΒΟΛΗ, και τα παιδιά ΒΟΛΕΥΤΕΣ.

2 σχόλια:

  1. Να μην ρωτήσω εμάς πως μας ονόμασαν οι Βολευτές στο μυθικό μέρος που το λένε Βολή ε;;
    Ρωτάμε όταν ... αντέχουμε την απάντηση, είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς για τους πολιτικούς είμαστε σαν το ζάρι στο μπαρμπούτι.
    Είμαστε όλη η γλύκα του παιχνιδιού.
    Με ένα γύρισμα του ζαριού (ή της κάλπης) ο πολιτικός μαζεύει την μπάνκα και φεύγει.
    Αλλά πρέπει να ξέρει να το δουλεύει το ζάρι.
    Ενα μόνο είναι αδύνατο:
    Το ζάρι δεν θα κερδίσει ποτέ! Θα χτυπιέται στο τραπέζι αλλά αυτοί που κερδίζουν (ή δεν κερδίζουν) είναι οι πολιτικοί.
    Το άλλο που δεν γίνεται είναι να χάσουν οι πολιτικοί: Μπορεί να κερδίσουν ή όχι, αλλά ποτέ δεν χάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή