Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον?

Τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ προδιαγεγραμμένα.

Δεν χρειαζόταν να είναι έτσι αλλά αφού μετά τον συμμορίτη Καραμάν Αλή επιλέξαμε τον Αμερικάνο της διασποράς Γκούφη δεν νομίζω ότι υπάρχουν επιλογές.

€ δις
Εισαγωγές21.37
Εξαγωγές64.27
Εξωτερικό χρέος552.8
Εθνικό προϊόν341
Έσοδα προϋπολογισμού108.7
Έξοδα προϋπολογισμού145.2
Εθνικό προϊόν334
Από το πινακάκι φαίνεται ότι χρωστάμε στους ξένους συνολικά € 552.8 δις. Για τα οποία βέβαια δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους τόκους (μη μιλήσουμε για χρεωλύσια). Το χρέος αυτό αυξάνεται κάθε χρόνο. Ο στόχος της κυβέρνησης (θου κύριε...) είναι φέτος να το αυξήσουν μόνο € 35 δις. Που βέβαια δεν θα το καταφέρουν. Άσε που ο στόχος τους αφορά μόνο το έλλειμα της κυβέρνησης και όχι το εξωτερικό χρέος, αλλά ούτως ή άλλως...

Οι ξένοι (όπως έχουμε ήδη πει) έχουν σίγουρη την χρεωκοπία μας και ετοιμάζονται. Αγοράζουν το χρέος της Ελλάδος (ομόλογα) από τις τράπεζες τους και το φορτώνουν στα αντίστοιχα κράτη (φορολογούμενους). Αυτό δε, το λένε "πρόγραμμα υποστήριξης" που κατάφερε και το δημιούργησε ο Γκούφη με τα συνεχή ταξίδια του με το ιδιωτικό jet που πληρώνουμε εμείς.
Οι ξένοι διαπιστώνουν ότι είμαστε τελείως μαλάκες και το χρονικό διάστημα που είχανε δώσει (μια τριετία) για προοδευτική αγορά των ομολόγων δεν υπάρχει περίπτωση να το αντέξουμε. Βγαίνουν λοιπόν και δηλώνουν ότι θα μας δώσουν 5 χρόνια ενώ ταυτόχρονα εξουσιοδοτούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει ομόλογα και ας μην έχουνε λήξει. Ο λόγος είναι ότι οι Γαλλικές Τράπεζες είναι ανοιχτές όπως η Τζούλια στο επίμαχο πόνημα.
Η ΕΚΤ λοιπόν έχει ήδη ξεφορτώσει € 50 δις από τις Γαλλικές Τράπεζες σε βαθμό που οι Γερμανοί τα έχουν πάρει στο κρανίο (ο αρχηγός της ΕΚΤ είναι Γάλλος βέβαια). Η διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται από καμμία συνθήκη αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.
Οι Γερμανοί όπως είπαμε τα έχουν πάρει με το χουνέρι γιατί αυτοί είναι που βάζουν το χέρι στην τσέπη ενώ οι υπόλοιποι "συμπαρίστανται". Βγάζουν λοιπόν οι Γερμανοί ένα φιρμάνι που λέει ότι όποιος το ξανακάνει το αστείο θα πάρει πόδι από την ευρωζώνη. Το αστείο είναι ότι το φιρμάνι έχει και αναδρομική ισχύ (είπαμε: τέτοιες ώρες τέτοια λόγια).

Δια ταύτα:

  1. Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν από τις τράπεζές τους το μεγαλύτερο τμήμα των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα ταμεία τους.
  2. Ταυτόχρονα προσπαθούν να συμμαζέψουν λίγο την οικονομία μας. Μην ακούτε τις μαλακίες του Λοβέρδου που αγωνίζεται για τις συντάξεις μας (ενώ ο ίδιος έχει εξασφαλισμένες 3-4 συντάξεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και μαλακίες: δικηγόρος-καθηγητής παντείου-βολευτής και εγώ δεν ξέρω τι άλλο).
    Η ιστορία με το ΔΝΤ και την "τρόϊκα" είναι η ακόλουθη.
    Μας λένε (στην κυβέρνηση):
    πρέπει να κόψετε €10 δις. Πώς θα το κάνετε? Απάντηση: Θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.
    Τρόικα: Αφήστε τις μαλακίες. Σοβαρά τώρα? Απάντηση: Θα τα πάρουμε από τους γέρους που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Θα τους πούμε και μερικά παραμύθια ότι το απαιτήσατε εσείς. Τρόϊκα: Καλά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού λεφτά?? Απάντηση: Βέβαια υπάρχουν. Στην τσέπη μας, στην τσέπη της εκκλησίας, στην τσέπη των δικαστικών, στην τσέπη των συνδικαλιστών, στην τσέπη των Τραπεζών (οι ΑΕ φορολογούνται με 25+% ενώ οι τράπεζες μόνο 10% στα κέρδη). Αλλά εμείς προτιμάμε τους γέρους και τις γριές.
  3. Τέλος πάντων οι άνθρωποι προσπαθούν ενάντια στους ανεκδιήγητους Λοβέρδους να μαζέψουν τα ασυμάζευτα στον λίγο χρόνο που έχουμε. Το καλό είναι ότι μόνο με κάτι τέτοιους ανεκδιήγητους δουλεύουν γιατί μόνο αυτοί χρεωκοπούν. Αν ήταν καλύτεροι δεν θα χρειάζοτανε το ΔΝΤ.
Καλό σενάριο:
  • Η Ελλάδα έχει συμμαζευτεί λίγο ώστε μακροπρόθεσμα να μπορέσει να ξεχρεώσει.
  • Τα λεφτά από την τρόικα και το ΔΝΤ συνεχίζουν μόνο στο σκέλος που αφορά στην αποπληρωμή των χρεών αλλά όχι στην χρηματοδότηση του ελλείματος.
  • Η Ελλάδα ξαφνικά αποκτά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από εκεί που δεν το περίμενε (γιατί δεν μπορεί να πάρει δανεικά από πουθενά).
  • Η Ελλάδα αποκτά ξαφνικά δεύτερο νόμισμα (ευρωδραχμή) με ισοτιμία 1:2 σε σχέση με το ευρωμάρκο και το ευρωφράγκο. Έτσι εμείς θα νομίζουμε ότι έχουμε δύο νομίσματα αλλά στην πραγματικότητα θα είναι όπως επί χούντας όπου $1=30δρχ.
  • Ο μισθός που ήταν π.χ. €1.000 θα παραμείνει 1.000 ευρωδραχμές.
  • Η δόση του δανείου που ήταν €642 θα παραμείνει €642 ευρωδραχμές. Η σύνταξη το ίδιο και γενικά θα είναι ως να μην άλλαξε τίποτα.
  • Εκτός... Από τα εισαγώμενα. Δηλαδή τα πάντα στην Ελλάδα. Αυτοκίνητα, ψυγεία, πλυντήρια, ρούχα (ακόμη και τα κινέζικα), τρόφιμα, βενζίνη, ηλεκτρικό, και ότι άλλο φανταστείτε θα αποκτήσει εκείνο το πρωϊνό, απλά, διπλάσια τιμή.
  • Μην ακούτε βλακείες ότι τυπώνονται στον χολαργό Ευρωδραχμές. Αυτές θα τυπωθούν σε άλλη χώρα (π.χ. Ουγγαρία) και θα έρθουν με container το Σαββατοκύριακο για να μοιραστούν Δευτέρα. Ούτε ο Γκούφη δεν θα την πάταγε να τα τυπώσει στο Χολαργό και να τα δείχνει ο Ταρζάν στην Ζούγκλα.
  • Οι γριές και οι γέροι έχουνε δώσει ότι μπορούσαν να δώσουν. Οι πολιτικοί, παπάδες, δικαστικοί και συνδικαλιστές δεν προτίθενται να δώσουν τίποτα, οπότε ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός έρχεται από απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα (όχι, όχι από τα 15 κανάλια της ΕΡΤ και τους Τελωνειακούς που σφήνωσαν στο λογαριασμό της ΔΕΗ και τους πληρώνει ο μαλάκας). Το δημόσιο δεν πληρώνει επιστροφές ΦΠΑ, επιστροφή φόρου εισοδήματος, φάρμακα για ασθενείς, δημόσια έργα.
  • Το δημόσιο πληρώνει μόνο (και ανελλειπώς) τους Βολευτές, τις συντάξεις των Βολευτών (πρώην και νυν- το ξέρετε ότι οι κλέφτες συνταξιοδοτούνται ακόμη και εν ενεργεία, έτσι?), τις επιχορηγήσεις των Ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών, τα πολιτικά γραφεία των Βολευτών,  την ΕΡΤ, του διάφορους δημοσιογράφους ιδιωτικών καναλιών και εφημερίδων, τις επιχορηγήσεις των Πολιτικών Κομμάτων κλπ.
  • Η αγορά παγώνει. Κόσμος αυτοκτονεί. Εταιρείες χρεωκοπούν.
  • Πολλοί Έλληνες φεύγουν μετανάστες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο οι μορφωμένοι, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία οι εργάτες).
  • Οι μισθοί πέφτουν στο 50% με συνέπεια:
  • Ο τουρισμός ανεβαίνει (μισές τιμές)
  • Έρχονται επενδύσεις (χαμηλοί μισθοί), αντίστοιχο νομικό περιβάλλον.
  • Ξένοι αγοράζουν γη και στήνουν εταιρείες στην Ελλάδα λόγω φθήνιας.
  • Αρχίζει η οικονομία σιγά σιγά να ξυπνά.
  • Σε τριάντα χρόνια (όσοι θα είναι στον τόπο αυτό) θα το διδάσκονται ως ιστορία και θα πληρώνουν τις δόσεις των δανείων.
Δεν θα σας αναλύσω το κακό σενάριο. Θα σας πω μόνο ότι δεν φεύγουμε μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πότε?
Οσονούπω. Πριν το νέο έτος (2011). Εκτός εάν...

3 σχόλια:

  1. Ξέχασες, και οι ... μαλάκες κάνουν ό,τι λέει ο χαρακτηρισμός τους και αν και όταν έρθουν και πάλι ... εκλογές, ψηφίζουν, για να μην χάσουν έστω αυτό το δικαίωμα.

    Εδώ και τώρα ... γελάστε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, μα όχι. Εγώ έχω βρει την λύση. Ψηφίζω σπανίως. Έχω ψηφίσει δύο φορές στην ζωή μου (μια να φύγει η Μητσοτάκης (1993) και μια για να μπούμε στο γιούρο (2000).
    Αυτό μου δίνει το απαράγραπτο δικαίωμα να γρινιάζω στο ήμισυ ότι πάλι μαλάκες ψήφισε...
    Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι στημένο έτσι ώστε να ξεβράζει τους ικανούς και να μένουν μόνο οι φελοί. Δηλ. δεν υπάρχει επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ το έχω κάνει αυτό, κι εγώ δεν έχω ψηφίσει κάποιες φορές και από ότι φαίνεται δεν θα το επιχειρήσω πάλι.

    Δεν περίμενα απάντηση στο σχόλιό μου γιατί είχα την εντύπωση πως εδώ, γράφει κάποιος, χωρίς να θέλει να συζητηθεί η.. άποψή του.
    Τώρα λοιπόν που ξέρω πως βλέπεις τα σχόλια, σου λέω, πως η "άλλη άποψή σου" για μένα είναι "εξαιρετική".

    ΑπάντησηΔιαγραφή